Exposities

Het kunstenaarscollectief HAK 2000 uit Horn exposeerde beelden en schilderijen op de parkeerplaats voor Restaurant De Vogelmolen.

Keltische Markt

Her en der op het festivalterrein stonden leuke stands waar workshops en demonstraties gegeven werden, en waar wereldmuziek, bloemwerk en kunstproducten te koop waren.

Culinaire markt

Hapjes en lekkernijen gingen ook in Keltische stijl. Op het in Engelse en Schotse sferen gehulde terras van Trefcentrum Aldenghoor werden Engelse thee en heerlijke typische Engelse sandwiches geserveerd.Heijerhof, culinaire boerderij van het Leudal, kwam met zijn eigen heerlijke Angus burgers, gemaakt van puur rundvlees van de Aberdeen Angus koeien die grazen in de biologische weiden langs de Haelense beek. En daarnaast een biologisch lam aan het spit, geroosterd op een houtskoolsbarbecue. Culinair genieten van wat Leudal te bieden heeft.Flavours of the Farm kwam met een Engelse dubbeldekker. Engelse Essex Varken en KellyBronze kalkoen van de BBQ is de specialiteit. Flavours of the Farm is opgericht door Jimmy Doherty, bekend van de TV serie Jimmy’s Farm, Paul Kelly hij heeft vooral bekendheid gekregen door zijn beroemde KellyBronze kalkoen en Henk Coolen uit Heythuysen heeft er zijn passie in gevonden om dit farm fresh flesh aan de man te brengen.Specialiteitenrestaurant De Vogelmolen serveerde voor de bezoekers geheel in Schotse stijl drie luxe canapé ’s met: huisgerookte Schotse wilde zalm, Aberdeen Anges roastbeef en huisgemaakte kalfsvleeskroketjes. Brouwerij Kilkenny presenteerde het eeuwenoude Guinness-bier tijdens de Vijverfeesten. Drie dagen lang was hét Ierse bier van de tap verkrijgbaar: Guinness Draught. En op zondag moest één stoel op het terras vrij blijven voor de verhalenvertellers van Bushmills Whiskey (Diageo). Deze activiteit haakt in op de Ierse pub-traditie om één barkruk te reserveren voor een verteller. Onder het genot van een glas whiskey luisteren de stamgasten naar traditionele Ierse volksverhalen.

Philomena ondersteunt: Stichting Europa Kinderhulp

Op de markt stond ook de stand van Europa Kinderhulp, een landelijke vrijwilligersorganisatie, die zorgt dat er jaarlijks zo’n 2000 Europese kinderen uit achterstandssituaties, bij vakantiegezinnen in Nederland worden ondergebracht. Harmonie Philomena maakt een deel van de entreegelden over naar dit doel.Europa Kinderhulp zoekt elk jaar opnieuw nieuwe gastgezinnen voor deze kinderen, die het zo hard nodig hebben er eens even ‘uit’ te zijn. Heeft u de energie en tijd om een kind een fijne vakantie te bieden? De kinderen (5-12 jaar) in de Limburgse gastgezinnen komen uit Nederland, Duitsland en Frankrijk.
Wilt u er meer over weten? Kijk op
www.europakinderhulp.nl, of mail: limburg@europakinderhulp.nl .