Demonstraties, workshops, activiteiten

Jules Bitter: demo’s en workshops Ierse (tin)-whistle

Jules Bitter heeft ruim 25 jaar ervaring met het spelen van Keltische muziek op whistlesen dwarsfluiten en is een gewaardeerde sessie-, podium-, en studio-muzikant. Hij is de auteur van de eerste Nederlandse methode voor het leren bespelen van de Ierse Whistle.De laatste jaren is hij zich vooral gaan richten op zijn lespraktijk voor Ierse whistle & flute.Fluit Praxis, en hij was vijf jaar gastdocent voor de Stichting Volksmuziek Nederland (SVN).
Hij geeft workshops en lezingen gegeven voor diverse organisaties en muziekscholen.Speciaal voor de Keltische dag in Kasteelpark Aldenghoor heeft Jules Bitter een lezing over Keltische muziek en demonstraties/workshops Ierse (tin) whistle gegeven.

Irish Dance Acadamy Amersfoort: Ierse dansdemo’s & workshops

Met een mix van traditionele en moderne dansen geeft de Irish Dance Academy Amersfoort, onder leiding van Leenke Meines, de toeschouwer een blik in de wereld van de Ierse Dans. Een danssport die bij velen vooral bekend is van grote shows als Lord of the Dance en Riverdance. Afwisselende dansen worden begeleid door opzwepende en veelal vrolijke muziek.

Rozenjacht: demo’s en workshops handboogschieten

Handboogvereniging Rozenjacht  uit Nunhem demonstreert de kunst van het handboogschieten. En uiteraard mocht u zelf ook de handboog uitproberen. Rozenjacht, opgericht in 1926, hanteert het 25 mtr-1 pijl-systeem.

Schapen scheren

Schaapsherder Patrick Geukemeijer heeft een aantal van zijn Kempische heideschapen geschoren. De kudde ‘Kempische heideschapen’ wordt ingezet door zijn bedrijf De Voskop uit Baexem als natuurbeheerders in de gemeente Leudal en Maasgouw.

Roofvogelshow

Van Harris hawk en Europeese oehoe tot steenuil en roodstaartbuizerd tot Amerikaanse torenvalk. Wim van Lieshout showt zijn roofvogels. Dé kans om een roofvogel van dichtbij te aanschouwen en misschien zelfs op de hand te houden.