Theater en dans

Jannes de Goochelaar als De Kelt op Sokken

De Kelten hadden nog geen sokken uitgevonden. Dit was met opzet niet gedaan want Kelten zijn dapper, strijdlustig en bovenal enorm stoer en ruig! Ze vechten en drinken er graag op los en trekken elkaar om het minste of geringste aan de snorharen. Toch is er één Kelt op sokken en hij zorgt voor meer blauw op straat. Ondanks zijn sokken staat hij altijd te blauwbekken dus of hij de orde kan handhaven? Hij durft niet eens te praten! Jannes de Goochelaar

Theatergroep SpotLicht: Recht of krom

Wie sprak er recht bij de Kelten? Het dorpshoofd? De druïde? Het volk? We weten het niet echt en we kunnen het niet meer aan hen vragen. In de korte voorstelling van Theatergroep SpotLicht uit Haelen wordt de eventuele waarheid, als zo vaak, vertrapt door de strijdende partijen.Dat is niet specifiek Keltisch maar net als de gretigheid naar sensatie waarschijnlijk van alle tijden. Even sterk gebaseerd op min of meer verantwoorde informatie als op Asterix en Obelix speelt SpotLicht Recht of krom. De regie is in handen van regisseur Jan Schroijen. Laat u overrompelen!

De barden van Frits Criens

Frits Criens dacht als stadsdichter van Leudal mee over het project. Hij, Quirien van Haelen, John Hölsgens, Fransje Lemmen en Marjan Kilkens geven op eigen wijze poëtische invulling aan het thema ‘Kelten’. Op mystieke plekken rondom kasteelboerderij van de familie Sauren roepen ze de tijden van de Keltische tovenaars tot leven.

De Jolly Dansers

De Jolly Dansers van het Zonnehuis uit Weert komen twintig man sterk naar Haelen. Het Zonnehuis biedt zinvolle dagbesteding aan mensen met een verstandelijke handicap. Dagbesteding Weert is onderdeel van Stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden-Limburg. De Jolly Dansers doen volksdansen uit onder meer Portugal, Duitsland en Oostenrijk, regelmatig in kledingdracht. De groep oefent iedere donderdagmiddag. Plezier beleven en genieten staan voorop.