Zaterdag 18 juli 2009: Vijverpop

Zaterdagavond kleurde het grasveld voor het Vijverpodium even zwart, toen de Midden-Limburgse formatie Seventh Sin zijn power metal het publiek in slingerde, met de overtuigende Monique Joosten uit Haelen voorop. De tieners van Peut-être-Demain verrasten daarna met een aanstekelijke set folkrock. Mr. Irish Bastard himself maakte het popfeest compleet met zijn energieke folkpunk.

Seventh Sin (NL) – Gothic power metal uit Midden-Limburg

Gothic Power Metal is waar de zes Midden-Limburgse leden van Seventh Sin voor staan. Seventh Sin, opgericht in 2003, bestaat uit vijf jonge mannen en frontvrouwe Monique Joosten uit Haelen, die de zang voor haar rekening neemt. Invloeden van Nightwish, After Forever en Lacuna Coil zijn terug te horen. Ook zijn er uitspattingen naar bands als Nevermore en Dream Theater te herkennen, aldus toehoorders. In 2006 brachten ze in eigen beheer hun debuut-cd Darkest of all Dreams uit. Seventh Sin deelde het podium gedeeld met onder andere Kamelot(VS), Leaves’ Eyes(DE), Delain (NL), Asrai (NL), Autumn(NL) en niet te vergeten Epica (NL).Hou ze in de gaten: Sjors Hendriks uit Helden (leadgitaar), Bart Joosten uit Haelen (basgitaar), Vincent Reuling uit Heythuysen (toetsen), Roy Geelen uit Weert (gitaar & grunts), Wiro Geerlings uit Echt (drums).

Peut-être demain – Folkrock uit België

Peut-être Demain is een zeskoppig groepje goede vrienden die dezelfde passie delen: muziek! Hun gemiddelde leeftijd: 18 jaar. Ze ontmoetten elkaar jaarlijks op de folkstage in Gooik en besloten uiteindelijk om samen aan de slag te gaan. Zo ontstond geleidelijk hun eigen gecreëerde dansbare folk-rockmuziek. Linde Carrijn (viool), Lisa Jordens (viool en zang), Frauke Bogaert (chromatische accordeon), Gielis Cautaers (drum en percussie) en Wouter Devriese (elektrische/akoestische gitaar) veroverden er meteen de harten van het aanwezige publiek.

Mr. Irish Bastard – Folkpunk uit Duitsland

Ze zijn eerlijk en rauw, ze maken een kruising tussen Ierse folkmuziek en punk, maar laten zich niet vangen onder één hoedje. Ze trekken Livin´ la vida loca van Ricky Martin net zo gemakkelijk een nieuw jasje aan als Why can’t I be you van The Cure. Maak kennis met Mr. Irish Bastard. De zevenkoppige band uit Münster en Düsseldorf dankt zijn naam aan de uit Ierland afkomstige leadzanger Mr. Irish Bastard zelf. Een cocktail van sigaretten, bier, whiskey en rookstemmen wordt door Mr.Irish Bastard opgediend met klassieke instrumenten als de fluit, de mandoline, de accordeon en de banjo. Ze zijn sinds 2006 aan een ware internationale opmars bezig, met China als laatste verovering. Ze waren het voorprogramma van de Europese tournee van The Levellers en tourden met Fiddlers Green.