Zondag Vijverpodium

Net als in 2010 wordt ook in deze editie van de Aldenghoor Vijverfeesten de zondagochtend om 10.00uur weer begonnen met een H.Mis op het Vijverpodium. De unieke sfeer van 2010 hopen wij dan opnieuw te kunnen benaderen. Als koor tijdens deze H. Mis mogen we begroeten de zangroep Mes Amis uit Koningsbosch.

Zanggroep Mes Amis (“mijn vrienden”) is een enthousiaste jonge zanggroep bestaande uit een 25-tal zangers en zangeressen uit de regio Midden Limburg en een begeleidingscombo. Opgericht in 1973 staat de zanggroep al decennia lang garant voor verrassende en gevarieerde optredens in de regio. Sinds 2009 staat Zanggroep Mes Amis onder leiding van dirigente Sylvia Berghs uit Haelen en wordt er doorlopend gewerkt aan nieuw en afwisselend repertoire waaronder ook passende muziek voor een eucharistieviering. Ook van Mes Amis kunt u meer informatie vinden op het web onder www.zanggroepmesamis.nl

Na afloop van de H. Mis wordt het zondagprogramma voortgezet met een zeer gevarieerd programma met medewerking van de ondernemersvereniging Haelen. Daarnaast zal voor u optreden de band Dwayne & The TexmeXplosion.

Als je 17 bent en de grote Flaco Jimenez komt je ongevraagd adviseren, zit je muzikaal op de goede weg. Als je één jaar later in de Verenigde Staten een album mag opnemen onder supervisie van de keizer van de Tex-Mex, sta je aan het begin van een mooie carrière. Het overkwam Dwayne Verheyden uit ons eigen Limburgse Montfort. Zijn debuutalbum: “Dwayne & the TexMeXplosion in San Antonio”.

Harmonie Philomena is verheugd dat Dwayne met zijn band ruimte heeft kunnen vinden om ook in Haelen op te kunnen treden. Dwayne heeft in 2009 op voorspraak van Flaco Jimenez een eigen band opgericht te weten Dwayne & The TexMeXplosion. Deze band bestaand uit Dwayne Verheyden (accordeon, trekharmonica, zang), Geert Verheijden (gitaar, bajo sexto, zang), Lynyrd van Riet (basgitaar, zang) en Jacque Schoonens (drums). TexMeXplosion is dan ook een explosie van Tex Mex muziek op het podium! Het repertoire bestaat uit nummers van onder Flaco Jimenez, Freddy Fender, Texas Tornados en The Mavericks.

Voor 2011 staan o.a. optredens gepland in Zürich op een countryfestival, in Gotland (Zweden) en in San Antonio (Texas U.S.A.) en vele concerten in Nederland waaronder dus ook op de Aldenghoor Vijverfeesten in Haelen. Voor meer informatie over Dwayne & The TexMeXplosions, een uitgebreide biografie van Dwayne en recensies over hun optredens verwijzen wij u graag naar hun website  www.dwayne-verheyden.nl

Naast het concert van Dwayne & The TexMexplosions worden er na de H. Mis door de ondernemersvereniging Haelen op en rond het Vijverpodium diverse activiteiten georganiseerd. Bij het ter perse gaan van dit boekje was het exacte programma nog niet bekend, maar hierover wordt u in de aanloop naar de Aldenghoor Vijverfeesten nog uitvoerig geïnformeerd via de locale media. Het beloofd in elk geval een heel afwisselend programma te worden waarbij de ondernemers van Haelen hun beste beentje zullen voorzetten.

Daarnaast kunt u gedurende alle dagen van de Aldenghoor Vijverfeesten loten kopen ter ondersteuning van Harmonie Philomena. De ondernemersvereniging Haelen heeft hiervoor diverse prijzen ter beschikking gesteld, waaronder een speciale hoofdprijs. Uw lot is uitsluitend geldig indien u aanwezig bent bij de trekking op zondag 3 juli om 15.30 uur. Er zal worden doorgeloot totdat er een winnaar is.

Loten verkoop voor deze loterij vindt plaats gedurende de drie dagen van de Aldenghoor Vijverfeesten.

Harmonie Philomena vertrouwt erop u hiermee een gevarieerd en boeiend programma te kunnen aanbieden en hoopt ook u tijdens de Aldenghoor Vijverfeesten te mogen begroeten.