Zaterdag Kweekvijver en Vijverpop

Kweekvijver

Zaterdag 2 juli wordt er om 14.00uur begonnen met de Kweekvijver.

Hier wordt een podium geboden aan en voor musicerende kinderen. Dit jaar laten o.a. kinderen van Basisschool “De Leerlingst” met ondersteuning van onze eigen Jeugdharmonie Philomena en de blokfluiters zien dat na een/twee jaar muziek- en cultuurles muziek maken in groepsverband echt leuk is. Ook leerlingen van Kreato zullen hun beste beentje voorzetten. Kortom een uurtje of twee muziek van en door aanstormend talent.

Vijverpop 

THE BRUCEBAND “Europe’s No.1 Springsteen Tributeband” met in het voorprogramma Aces Again

De laatste jaren is de populariteit van de Tributes bands sterk toegenomen. Door zich toe te leggen op het repertoire van één artiest of band verwerven de Tributes zich een eigen plek in de algehele muziekscene. In de loop der jaren hebben al vele goede Tributes bands op het Vijverpodium gestaan. Het spetterende optreden van Kaltspiel en The Pink Floyd Sound uit 2010 staat nog vers in ons geheugen. Harmonie Philomena is verheugd dit jaar The Bruceband te hebben kunnen vastleggen voor een concert in het centrum van Haelen.

The Bruceband is in 2003 opgericht en inmiddels uitgegroeid tot één van de beste Bruce Springsteen-Tributebands met een indrukwekkende staat van dienst en met optredens in binnen- en buitenland. Bij The Bruceband kun je dezelfde sfeer verwachten als bij een Bruce Springsteen en he E-streetband-show. Een spetterend concert met muziek van Bruce en veel interactie tussen de band en het publiek. Harmonie Philomena is erg blij dat deze mensen naar Haelen komen om op de unieke locatie van het vijverpodium hun  concert te geven.

De Boss van de lage landen heet Robert Philippi. Robert heeft wat van de voice, wat van de looks en ook wat van de uitstraling van Bruce en uiteraard de worn-out telecaster en mondharmonica bij de hand. En dat maakt een optreden van The Bruceband een feest van herkenning. The Bruceband bestaat uitsluitend uit zeer gedreven en ervaren muzikanten.

De ritmesectie van de band bestaat uit drummer Michael van Werven en bassist Richard Oude Vrielink. Samen zetten zij de basis neer voor het stevige rockrepertoire van de band. Naast vele bekende Springsteen hits heeft de band ook de nodige nummers van de Amerikaanse singer/songwriter op het repertoire gezet, die minder bekend zijn bij het grote publiek, maar zorgen voor een afwisselend geluid. De stevige gitaarsolo’s komen voor rekening van gitarist Chris Lelieveld, die jaren actief geweest is in diverse rock- en popbands. Echter Springsteen-songs spelen zonder de Clarence Clemons-sound op sax is ondenkbaar. Saxofonist Anko Kooistra is verantwoordelijk voor dit belangrijke muzikale ingredient. Naast sax zingt Anko tweede stem en daar waar nodig speelt deze multi-instrumentalist acoustische gitaar, mandoline, en percussie. Voor de ruige orgelpartijen en de subtiele piano en accordeon partijen is Marcel Wensink verantwoordelijk.

Net als het origineel is The Bruceband een echte live-band die je echt eens gezien moet hebben, en mogen de kartonnen “verzoekplaten borden” natuurlijk niet ontbreken. Wil je nu al mee info over deze band, ga dan naar hun website  www.bruceband.nl

In het voorprogramma van The Bruceband speelt vanaf 20.00uur de band Aces Again.

Aces Again is een vrij nieuwe band die zich heeft gespecialiseerd op rock & roll, oldies en gitaarinstrumentals. Muziekstijlen die nog steeds niets aan kracht hebben ingeboet en waarbij sinds de jaren ’50 en ’60 niemand stil kan blijven zitten. De leden van Aces Again hebben hun sporen in de Nederlandse muziek scène zeker verdiend. Ze komen uit de bands Dixie Aces en The Aces, zeer bekende formaties met een uitstekende reputatie.

Aces Again bestaande uit Bert Smeets (sologitaar), Eric Schmitz (basgitaar en zang), Anthony Brooks (zang en slaggitaar) en Hans Geelen (drums) zullen het publiek met hun muziek in de stemming brengen voor een prachtige muzikale avond in Haelen.

Voor meer informatie over Aces Again kunt u uiteraard terecht op hun website: www.acesagain.nl

De entree voor deze avond bedraagt € 7,50 aan de avondkassa, in de voorverkoop kunt u vanaf 4-6-2011 tot en met 30-6-2011 de kaarten kopen ad € 5,00 p/stuk bij Ymotion, Raadhuisplein 4 te Haelen of Trefcentrum Aldenghoor, Kasteellaan 7a te Haelen..