Vrijdag Vijverconcert

De 7e Aldenghoor Vijverfeesten worden op vrijdagavond 1 juli 2011 geopend door Harmonie Philomena in samenwerking met de leden van het orkest Marble.

De 90 jarige Harmonie Philomena onder leiding van Bert van Cruchten neemt u vanavond mee op een muzikale tijdreis. Er zal vanavond muziek uit de dertiger jaren maar ook hedendaagse muziek op de pupiter van de muzikanten liggen.  Kortom veel wat zich in de afgelopen 90 jaar heeft voorgedaan zal voorbij komen.

Voor veel mensen zal het dan ook vast en zeker een feest van herkenning worden.

Tijdens dit concert ondersteund het orkest Marble bestaande uit Ron Barents zang, Rianne Jansen (uit Haelen!) zang, Harco van de Venn toetsen, Roger Keijsers drums, Jos Gipmans bas, Gert Custers gitaar en Roland v/d Linden toetsen, bij verschillende nummers Harmonie Philomena.

De optredens van Harmonie Philomena & Marble worden onderbroken door het Haelen-Journaal gepresenteerd door Frits van Horne. Beelden uit een ver verleden komen weer heel dichtbij. Kortom een zeer afwisselend programma voor jong en oud, dat wilt u toch niet missen…!

Na afloop van dit concert maakt Harmonie Philomena het Vijverpodum geheel vrij voor Marble. Marble is de naam, maar eigenlijk zegt het orkest er in één adem ‘Live Music’ bij, want dat maakt het al een stuk duidelijker. Marble is een live orkest in de volle zin des woords. Al ruim 26 jaar actief op de podia bij tal van gelegenheden.

In het begin van de jaren 80 besloten Harco en Roger een duo te vormen en al gauw hadden ze hun eerste optredens. Vanaf 1986 is Gert bij de band gekomen gevolgd door Jos in 1988. Hun topnummer  was Live is Live van Opus, totdat Harco en Roger de baard in de keel kregen en de nummers getransponeerd moesten worden. Inmiddels werd steeds meer duidelijk dat Marble de behoefte had aan een sterke leadzanger. Na wat audities heeft Marble jarenlang met Ad Raijmakers de optredens gedaan. Diverse stijlen zijn er gespeeld; van Tango tot Toto en van House tot Strauss. Begin jaren negentig is de band versterkt met een  zangeres. Nadat  Sandra Koppes moest stoppen was het onze eigen Rianne Jansen uit Haelen die de nieuwe zangeres van Marlbe werd. Tot op de dag van vandaag neemt zij de leadzang voor haar rekening.

Het orkest groeide langzaam aan uit tot een top band met eigen geluid en licht. Er is jarenlang in deze samenstelling gespeeld. Na 12,5 jaar trouwe dienst besloot Ad er mee te stoppen, maar bleef zingen totdat Marble een nieuwe zanger zouden hebben. Een ware Idols / Holland Gots Talent auditie volgde, maar dé geschikte zanger voor de band bleek lastig te vinden. Een telefoontje met Ron Barents, waarin hij aangaf naast gitaar ook geweldig neusfluit te kunnen spelen, leverde de zanger op die ze zochten.

Inmiddels speelt Marble een breed repertoire, met dance classics, pop- en rock nummers en de bekende feest- en dansmuziek. Marble “Live Music” zal ook u ongetwijfeld weten te bekoren. Voor meer en uitgebreidere info over de band kunt u ook terecht op hun website : www.orkestmarble.nl

Harmonie Philomena nodigt u allen van harte uit om de opening van deze 7e Aldenghoor Vijverfeesten bij te wonen en uiteraard is er deze feestavond geen entree.