Zondag 24 juni

Vijverpodium

De zondag wordt weer een echte familiedag. Wij starten de ochtend traditiegetrouw om 10.00 uur met een Heilige Mis op het Vijverpodium. Deze Heilige Mis vindt voor een groot deel plaats in het dialect. De Heilige Mis wordt gezongen door het clusterkoor uit de Parochies van Buggenum, Haelen & Horn. Tijdens de Heilige Mis zal Frits Criens, de Stadsdichter van de gemeente Leudal, twee eigen geschreven gedichten voordragen. Uiteraard in het dialect.

Aansluitend organiseren wij activiteiten op en rond het Vijverpodium uiteraard met ondersteuning van live muziek waaronder een internationaal accordeon/harmonica treffen op en rond het Vijverpodium. In totaal zullen er een 13 tal optredens verzorgd gaan worden. Bekende namen als Bert Mulder, Jean Verlaak, Gerard Dreesen, Martin Hubben, Frans Scholten, Erik Goesens, Duo  Hendriks –Gubbels  e.v.a. zullen deze sfeer muziek ten gehore gaan brengen.

De Dorpsraad Haelen organiseert een vrijmarkt met marktkraampjes waar een ieder “voor elk wat wils” kan terugvinden.

De Ondernemersvereniging Haelen, Buggenum, Nunhem is ook dit jaar, net als in 2011, weer aanwezig. De ondernemers presenteren zich met hun producten en diensten in “Haelen presenteert”. Daarnaast heeft de ondernemersvereniging kunstenaars en hobbyisten uitgenodigd om hun kunnen te tonen die middag. Er wordt een veiling gehouden tijdens welke er door de ondernemers en kunstenaars/hobbyisten aangeboden zaken worden geveild. De opbrengst gaat naar een nog nader te bepalen goed doel.