Zaterdag 23 juni

Zaterdag 23 juni wordt er om 13.15 uur begonnen met de Kweekvijver.

Vroeg in de middag beginnen we met De Kweekvijver. Jeugdig muzikaal talent verschijnt op het podium. Muziek is méér dan alleen muziek maken op een instrument, ook dans en zang komen vandaag ruimschoots aan bod.

We beginnen deze middag om 13.15 uur met een concert van het “Kinderkoor Haelen” onder leiding van Niki van der Schuren. Deze jonge groep jongens en meisjes uit Haelen hebben zich onder de inspireerde leiding van Niki van de Schuren goed voorbereid op dit concert en zullen enkele leuke en afwisselende nummers ten gehore brengen.

Om 13.30uur zal een gitaar ensemble van Kreato onder leiding van Theo Collaert een optreden verzorgen.

Daarna zal Dennis Meijer van Ballet- & Sportcentrum Anita Meijer uit Heythuysen op de planken plaatsnemen. Dennis en zijn team zullen middels een aantal demonstraties van de verschillende dansgroepen laten zien wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd. Hierbij zullen ook verschillende leerlingen uit Haelen en directe omgeving betrokken zijn. Direct aansluitend aan deze demo’s zullen zij een uitgebreide workshop verzorgen waarbij het aanwezige publiek wordt uitgedaagd om mee te dansen en zo ook te proeven aan hoe leuk dansen kan zijn.

Terwijl de deelnemers aan de dans demo’s kunnen uitrusten na gedane inspanning, zal er opnieuw een groep   Kreato op de bühne plaatsnemen. Ditmaal een dwarsfluit ensemble van Emmy Stultiens.

In de afgelopen maanden heeft de jeugdharmonie Harmonie L’ Union uit Heythuysen onder leiding van Sven Heijman in samenwerking met de jeugdharmonie Harmonie Philomena onder leiding van Bert van Cruchten hard gewerkt aan een zgn. Proms-concert dat vandaag ten uitvoer wordt gebracht. Zij gaan voor u een 7-tal nummers spelen, waarbij Mirte Thissen en Krissie Verstappen de solozangpartijen voor hun rekening zullen nemen. De aanvang van dit concert zal om +- 15.00uur zijn.

De afsluiting van deze middag komt tenslotte voor rekening van de jeugdharmonie Koninklijke Harmonie Roermond. Deze jonge mensen van de Keuninklikke staan onder leiding van Theo Schreurs. Dit concert maakt vandaag deel uit van hun seizoensafsluiting en dat kan natuurlijk niet mooier zijn dan op het Vijverpodium in Haelen. Om ongeveer 16.30uur zijn we dan aan het einde zijn gekomen aan een middag waar vele jeugdige mensen met veel enthousiasme aan meegewerkt hebben.

Zaterdag 23 juni 19.30 uur Vijverconcert.

Op zaterdagavond, aanvang 19.30uur, vindt het traditionele Vijverconcert plaats. Dit is het muzikale sluitstuk van een muziek seizoen 2011 / 2012 voor dirigent Bert van Cruchten en zijn muzikanten van Harmonie Philomena. U kunt deze zaterdagvond luisteren naar een concert dat als thema “Musical” heeft meegekregen. Fragmenten uit musicals van o.a. Andrew Lloyd Webber zullen voorbij komen, maar ook delen uit Les Miserables of The Wizard of Oz zullen gespeeld worden.

Het gemengd koor Da Capo uit Stramproy ondersteunt harmonie Philomena bij dit concert. Da Capo is een gemend koor dat bestaat uit meer dan 70 zangers en zangeressen. Ze beleven veel plezier aan het zingen en willen dit graag met u delen. Het koor staat onder leiding van dirigente Veerle Henkens en zorgt al 11 jaar voor de nodige inspiratie. Vanaf de oprichting in 1996 is Frits Mennen de vaste en kundige pianist van Da Capo. Na hun concert in mei op de Floriade komen ze nu graag naar Haelen.

De solisten deze avond zijn Veerle Henkens en Carl van Wegberg.

Veerle Henkens, docente zang en vocaal ensemble aan de Academie voor Muziek en Woord van Maaseik, is al vanaf haar vroege jeugd bezig met muziek. Ze volgde achtereenvolgens les aan de Muziekacademie van Maaseik, de muziekhumaniora in Hasselt en het Lemmensinstituut te Leuven. Na het behalen van haar diploma muziekpedagogie in 1994 behaalde ze in 1999 haar einddiploma voor zang. Op dit moment is Veerle op vele manieren met zingen bezig. Dit gaat van het opluisteren van religieuze diensten tot solo-optredens bij promsconcerten en klassieke concerten.

Carl van Wegberg is een oud klarinettist van onze Harmonie en thans woonachting in Duitsland waar hij als musicalster helemaal in de belangstelling staat. Zo speelde hij mee in onder andere Les Miserables, Elisabeth, We Will Rock You en in Wicked. Vanavond is Carl dus weer terug op vertrouwde grond in Haelen.

Na afloop van het Vijverconcert neemt de band Aces Again de afterparty voor haar rekening. Deze band kennen wij nog van hun fantastische optreden uit 2011. Aces Again is een band die zich heeft gespecialiseerd op rock & roll, oldies en gitaarinstrumentals. Muziekstijlen die nog steeds niets aan kracht hebben ingeboet en waarbij sinds de jaren ’50 en ’60 niemand stil kan blijven zitten. De leden van Aces Again hebben hun sporen in de Nederlandse muziek scène zeker verdiend. Ze komen uit de bands Dixie Aces en The Aces, zeer bekende formaties met een uitstekende reputatie. De jongens van Aces Again hebben beloofd “ de beste voorstelling van Aces Again wat maar mogelijk is ” te geven, en ..…. dat doen ze bij elk optreden. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen.