Zaterdag Kweekvijver en Musical History Tour

Middag programma

Vanaf 14.00 uur bieden we op onze traditionele “kweekvijver” een podium aan jeugdige muzikanten.Dit verdient uw bijzondere aandacht.Maar liefst 700 kinderen uit de groepen 3 + 4, van elke basisschool uit de gemeente Leudal, zijn aanwezig om hun project Leudal kids 4 Music af te ronden (zie onderstaand persbericht). Samen met SPOLT, (Stichting Primair Onderwijs Leudal en Thornerkwartier), de Gemeente Leudal en de 15 lokale muziekverenigingen in onze gemeente, zijn de kinderen dit schooljaar intensief met muziek bezig. Op deze middag komen ze allemaal bij elkaar tijdens een groot samenspeel-concert muzikaal ondersteund door een Leudalorkest bestaande uit jeugdige muzikanten van alle harmonie- en fanfare orkesten uit de gemeente Leudal.Ook de jeugdharmonie Haelen/Heythuysen, speelgroep Heythuysen/Haelen, Jeugdharmonie Horn, Jeugdfanfare Excelsior Buggenum, slagwerkgroep Haelen en slagwerkgroep Jeugdharmonie Horn gaan hun bijdrage aan deze middag leveren. Dit wordt een schitterende happening !!

Leudal Kids 4 Music met 700 kinderen

700 Kinderen van alle basisscholen in het Leudal doen sinds januari op school mee aan het project Leudal Kids 4 Music. Elke week krijgen de kinderen uit groep 3, 4 en combinatieklassen 4/5 tijdens schooltijd een klassikale les waarin de kinderen kennismaken met vele soorten muziek, bijna alle soorten muziekinstrumenten en zang. Een spetterend optreden van al die enthousiaste kinderen op zaterdag 22 juni om 14.00 uur tijdens de Vijverfeesten in Haelen, is de afsluiting van het project voor dit schooljaar.  Leudal Kids 4 Music is een tweejarig project dat tot doel heeft zoveel mogelijk kinderen te laten kennismaken met vele vormen van muziek en vooral ook kinderen plezier laten beleven aan samen muziek maken. Initiatiefnemers van het project zijn Hafa Leudal Overleg (HLO) in samenwerking met Stichting Primair Onderwijs Leudal en Thornerkwartier (SPOLT) en de gemeente Leudal. HLO is het overleg waarbij de 15 harmonieën en fanfares uit Leudal zijn aangesloten. Deze verenigingen worden nauw betrokken bij de muzieklessen en zij organiseren de grote muziekpresentatie met 700 kinderen op 22 juni aanstaande. De initiatiefnemers stellen dat muziek maken heel erg leuk is. Muziek maakt slim, zo is wetenschappelijk aangetoond en muziek draagt bij tot de cultuurbeleving in Leudal. Niet alleen harmonieën en fanfares, maar ook zangverenigingen en schutterijen zijn onderdeel van die cultuurbeleving.

Het project wordt financieel ondersteund door de gemeente Leudal en de provincie Limburg.

Avond programma

Grootse muziekshow “Musical History Tour”, een muzikale reis door de jaren 60 tot en met 80 verzorgt door een band met artiesten uit onze regio. Een band van maar liefst zestien muzikanten laat op zaterdagavond 22 juni hits uit de jaren ’60, ’70 en begin jaren ’80 herleven tijdens een wervelend muziekspektakel van licht en geluid. De show begint in een kleine rockabilly setting met muziek van Elvis en Johny Cash, waarna deze groeit voor het werk van The Beatles, The Stones, The Eagles, Pink Floyd, The Who, Steely Dan en vele anderen. Een deel van de muzikanten is rocker, die al vanaf de jaren ’60 op het podium staat. (Steady State, Thunderstrings). De rest van de bezetting, een jongere garde zoals de leden van Pink Floyd Sound, zangeres Imke Heitzer en een blazersgroep die haar kwaliteiten bewijst. De Musical History Tour een concert van ruim 2.5 uur voor liefhebbers van de muziek van weleer, aanvang 20.15 uur. De entree voor deze zeer speciale avond bedraagt € 10,– in de voorverkoopdie loopt vanaf 3 juni 2013 tot en met 20 juni 2013. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Trefcentrum Aldenghoor, Kasteellaan 7 A Haelen, Ymotion Raadhuisplein 4 Haelen en Top 1 Toys Coenen, Molenweg 14, te Roggel. Kaarten aan de dagkassa’s: € 12,–.
Voorafgaand en na afloop van dit specktakel zorgen de VJ’s / DJ’s “Maarten en Wim” voor een passende omlijsting.