Vrijdag Vijverconcert

De 9e Aldenghoor Vijverfeesten worden op vrijdagavond 21 juni 2013 geopend.

De 9e Aldenghoor Vijverfeesten worden op vrijdag 21 juni 2013 om 20.15 uur geopend door Harmonie Philomena is samenwerking met Martin en Guido van de Schintaler en Rianne Jansen uit Haelen. Harmonie Philomena onder leiding van dirigent Bert van Cruchten neemt u deze avond mee naar “het theater van het sentiment”. Zonder al te veel te willen verklappen over wat u op deze avond zult horen en zien, een optrden van Martin en Guido van de Schintaler staat garant voor herkenning en natuurlijk voor een leuk feest.

Martin en Guido zijn de leadzangers van De Schintaler. Na het stoppen van deze succesvolle band in 2010 gingen zij als duo verder. Zij vonden terecht dat De Schintaler klanken niet verloren mochten gaan en brengen de nummers van De Schintaler als duo op de B├╝hne. Gelukkig hebben De Schintaler begin dit jaar hun comeback gemaakt als band, op 21 juni staan ze als duo samen met Harmonie Philomena op het podium.

Tijdens de Aldenghoor Vijverfeesten in 2011 heeft u kunnen genieten van Rianne Jansen en we vinden het fantastisch dat ze ook dit jaar weer meedoet aan dit concert. Rianne Jansen is in onze regio geen onbekende op podia. Regelmatig is ze te gast bij zogenaamde Promsconcerten, maar ook bij optredens op andere podia kunt u haar regelmatig bewonderen. Met haar eigen voice weet ze haar toehoorders voor zich te winnen. Samen met haar muziekvrienden Harco van de Venn (toetsen) en Ron Barents (Zang) zullen zij samen met Harmonie Philomena enkele nummers ten gehore brengen.

Zoals bekend stond Rianne Jansen 2 jaar geleden met de formatie Marble op het vijverpodium, maar de groep Marble is na 29 jaar optreden als groep gestopt . Rianne treed nu op in een gevarieerde samenstelling meestal begeleid door de gitarist (Gert Custers) en/of toetsenist (Harco van de Venn) en eventueel samen met Ron Barents. Feitelijk zijn ze ‘Back to Basic’ en zo noemen ze zich dan ook.

Na afloop van dit concert maakt Harmonie Philomena het vijverpodium vrij voor Sjiek. Sjiek is eenveelzijdige feestband, de opvolger van de Sillentaler Spassmacher Band die in 2010 te gast was in Haelen tijdens de Aldenghoor Vijverfeesten en het publiek voor zich wisten te winnen. Met een grote blazersectie heeft deze band met leadzang van Sjra Metsemakers en Sandra Fermont uit Haelen, een eigen herkenbaar geluid. Het is dat de Aldenghoor Vijverfeesten niet in een tent maarin de openlucht plaatsvinden, anders ging de tent in Haelen, net als in vele andere plaatsen, op z’n kop! Sjiek zal u amuseren met Nederlandstalige muziek, Duitse schlagers, bekende oude en nieuwe Engelstalige hits en natuurlijk ook met Limburgse nummers.

Kortom, een zeer afwisselend programma voor jong en oud, dat wil je toch niet missen…!

Harmonie Philomena nodigt u allen van harte uit om de openingsavond van de 9e Aldenghoor Vijverfeesten bij te wonen en uiteraard is er op deze feestavond geen entree.